Miehen sterilisaatio

Bulevardin klinikka on yksityissairaala Helsingin sydämessä. Kokenut urologi Timo Hakala on aloittanut vastaanotto- ja leikkaustoiminnan nyt myös Helsingissä, Bulevardin klinikalla. Urologi eli miestentautien erikoislääkäri tai urologian erikoislääkäri, on virtsaelinsairauksien ja miesten sukupuolielinten sairauksiin erikoistunut kirurgi.

Miehen sterilisaatio

Miehen sterilisaatio on turvallinen ja luotettava ehkäisykeino. Naisen sterilisaatioon verrattuna se on toimenpiteenä nopea, yksinkertainen ja helppo. Sterilisaatiolla ei ole haitallista vaikutusta terveyteen tai sukupuolielämään. Suomessa mies saa sterilisaation omasta pyynnöstään, jos hakija on täyttänyt kolmekymmentä vuotta tai hänellä on kolme lasta. Toimenpiteen suorittaa urologi. Ennen toimenpiteen suorittamista sterilisaation hakija saa urologin vastaanotolla tietoa sterilisaation merkityksestä ja vaikutuksista. Toimenpideaika sovitaan sen jälkeen.

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa urologin vastaanotolla

Noin puoli tuntia kestävä toimenpide on hyvä ajoittaa niin, että toipumiseen jää aikaa, esimerkiksi viikonloppu. Sairauslomaa ei yleensä tarvita, ja tarvittaessa kipuun riittää esimerkiksi Burana. Sterilisaatio tehdään paikallispuudutuksessa. Siemenjohtimet katkaistaan pienistä viilloista (1-2cm), joka tulee kivespussin keskelle. Sterilisaatio ei vaikuta seksuaaliseen haluun, kykyyn eikä siemennesteen määrään, vain siittiöt jäävät pois.

”On tärkeää ymmärtää, että kyseessä on pysyvään raskauden ehkäisyyn tähtäävä toimenpide. Teknisesti siemenjohtimet voidaan yhdistää takaisin, mutta hedelmällisyyden palautuminen on kyseenalaista.” Timo Hakala, Urologian erikoislääkäri

Sterilisaation jälkeen on huolehdittava ehkäisystä vielä 6-8 viikkoa

Sidoksen saa poistaa toimenpidettä seuraavana päivänä ja saa käydä suihkussa. Ompeleet sulavat itsestään n. kolmessa viikossa.
Leikkauksen seurauksena saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmia ja kivespussi voi olla liikutteluarka pari päivää. Vältä muutaman päivän ajan voimakkaampaa rasitusta, kuten urheilua ja pitkiä istuma-aikoja (esim. automatkat).
Yhdyntä on sallittua heti oman voinnin mukaan.

Hinta

Miehen sterilisaatio  824,60 €

Hinta on kokonaishinta sisältäen palvelumaksun.