Mammografia

Bulevardin klinikka on suomalainen lääkäriasema ja sairaala Helsingin sydämessä. Röntgenlääkärimme ovat maan johtavia mammografian ja ultraäänitutkimuksen osaajia. Heidän ammattitaidollaan pystytään selvittämään rintasyöpään liittyvät asiat luotettavasti.
Saat vastauksen tutkimuksesta heti lääkärikäynnin päätteeksi ja lausunnon mukaasi.

Mammografia on rinnan röntgenkuvaus, jonka avulla tutkitaan rinnan kasvaimia ja muutoksia. Ultraäänitutkimus on mammografiaa täydentävä tutkimus, jonka lääkäri tekee mammografiakuvien tarkastelun jälkeen. Käytämme pääsääntöisesti yhdistelmätutkimusta (mammografia ja ultraäänitutkimus), sillä se lisää huomattavasti tutkimuksen tarkkuutta.

Mammografia ja ultraääni ovat avainasemassa aikaisen rintasyövän toteamisessa.

Käytössämme on uusinta tekniikkaa edustava suoradigitaalinen mammografialaite (kotimainen Planmedin valmistama Clarity).

“Mehiläinen Bulevardille on aina hyvä tulla. Mukava henkilökunta. Rauhallinen tunnelma.”
– Asiakkaan kertomaa

Bulevardin klinikalla mammografia- ja ultraäänitutkimuksia tekevät Suomen johtavat röntgenlääkärit Matti Kestilä, Hilkka Lappalainen ja Eero Puntila yli 20 vuoden ja tuhansien tutkimusten kokemuksella. Vastaanotolla röntgenlääkärimme arvioi tutkimuksen tarpeellisuuden ja kirjoittaa tarvittaessa lähetteen, joka on oltava säteilytutkimuksia varten.
Lähetteen kirjoittamisesta lääkäri veloittaa 40€.

YLEISIÄ OHJEITA MILLOIN ALOITTAA MAMMOGRAFIASSA KÄYNTI

Nainen, jolla on keskiarvoinen riski saada rintasyöpä.
Moni nainen aloittaa mammografiassa käynnin täytettyään 40 ja käy vuosittain tai kahden vuoden välein. Riski sairastua rintasyöpään lähtee nousuun 40 vuoden iässä. Riski on korkeimmillaan 50-60 -vuotiaana ja säilyy korkealla tasolla ainakin 85-vuotiaaksi saakka. Suomessa järjestetään rintasyövän seulonnat yli 50-69-vuotiaille kahden vuoden välein.

Nainen, jolla on korkea riski saada rintasyöpä.
Tähän ryhmään kuuluva nainen saattaa hyötyä mammografiasta jo alle 40-vuotiaana. Keskustele lääkärisi kanssa henkilökohtaisesta riskistäsi. Riskitekijät, kuten perinnöllisyys, voivat vaikuttaa siihen, että lääkärisi suosittelee magneettitutkimusta yhdistettynä mammografiaan.

Lämpimästi tervetuloa Mehiläinen Bulevardin hyvään hoitoon!