Selkäleikkaus

Bulevardin klinikka on yksityissairaala Helsingin sydämessä. Ortopedimme ovat Suomen johtavia ammattilaisia.

Selkäranka on rakenteellinen kokonaisuus, joka muodostuu 33 nikamasta, niiden välisistä nivelistä, jänteistä ja lihaksista. Monimutkainen rakenne ja länsimaiset elintavat altistavat rangan monenlaisille vaivoille.

“Bulevardin klinikalle on aina hyvä tulla. Mukava henkilökunta. Rauhallinen tunnelma.”- Asiakaspalaute 01/2018

SELKÄ

Kyseessä on siis ihmisen sisäinen tuki, joka ulottuu aina päästä lantioon saakka. Selän hoidon asiantuntijoita ovat fysiatrian ja ortopedian alan erikoislääkärit. Selässä esiintyy rasitus- ja kulumavaivoja.

Jännitysniska on yleisin rangan alueen vaiva, jota esiintyy etenkin päätetyötä tekevillä.

Välilevytyrä on yleinen alaselän alueella ja aiheuttaa kipua sekä joskus halvausoireita. Nikamien kivulias yliliikkuvuus, vaikea-asteinen nikamien vinous, nikama murtuma tai sen kivulias jälkitila ovat myös tavallisia vaivoja.

HINNAT – MITÄ OLKAPÄÄN LEIKKAUS MAKSAA?

Erikoislääkäri 20 minuuttia 70 – 120 €
Erikoislääkäri 30 minuuttia 132 €
Erikoislääkäri lausunnot 30 – 90 €
Lannerangan välilevytyrän poisto 5 200 €
Lannerangan ahtauman poisto 7 000 €

 

PROSESSI

Tapaaminen erikoislääkärin kanssa

Saapuessasi erikoislääkärin vastaanotolle, tilanteeseesi paneudutaan keskustelemalla ja selkä tutkitaan erilaisilla testeillä. Usein diagnoosi varmistetaan röntgen- ja magneettitutkimuksella. Harkinnan mukaan otetaan lisäksi perusverikokeita.

Selän vaivoja hoidetaan pääsääntöisesti lääkkeillä ja fysioterapialla. Joissakin tapauksissa annetaan pistoshoitoja kipualueille. Leikkaushoito on avuksi, jos vaiva pitkittyy tai pahenee, tai jos henkilöllä on vakavia hermo-oireita.

Toimenpide

Sairaalamme ja leikkaussalimme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla.