Polvivaivat

Bulevardin klinikka on lääkärikeskus ja yksityissairaala Helsingin sydämessä. Polvivaivat ovat erikoisosaamistamme. Ortopedimme ovat hoitaneet yli 20 000 polvivaivaa.

Polvi on yleisimmin vammautuva, hoitoa vaativa nivelemme. Polvi voi vammautua pienessä tai suuressa tapaturmassa arkielämässä, työelämässä tai urheilussa. Se voi kipeytyä liiallisesta tai epäsopivasta rasituksesta. Polven vaivat voivat myös liittyä ikääntymiseen. Lähes kaikki polven vaivat ovat onneksi hoidettavissa.

“Polven eri vaivoille ja vammoille löytyy usein täsmähoito. Tarkka diagnostiikka on avainasemassa, jotta polven oikea hoito voidaan määritellä ja toteuttaa polven kuntoon saamiseksi.”- Jan Lassus, ortopedian ja traumatologian dosentti

ORTOPEDIMME – POLVIVAIVOJEN ASIANTUNTIJAT

MILLOIN ON SYYTÄ TULLA VASTAANOTOLLE?

Asiantuntijan apuun kannattaa turvautua pian ja etenkin, jos onnettomuuden jälkeen ei pysty varaamaan polvelle painoa, se turpoaa, tai on liikerajoitteinen. Ortopedin vastaanotolla jalkasi tutkitaan, tarvittaessa varmistamme diagnoosin röntgen- tai magneettikuvauksella ja/tai tutkimuksella anestesiassa ja tähystyksessä. Oikea diagnoosi on tarpeen oikean hoidon toteuttamiseksi.

Polvikivut voivat johtua myös nivelrikosta, joka on ihmisen yleisin nivelsairaus. Sen oireina on rasitukseen liittyvä kipu ja vaihteleva turvotus. Nivelrikko on etenevä ja paheneva vaiva, jonka oireita voimme kuitenkin lievittää oikealla hoidolla. Myöhemmässä vaiheessa keinonivelhoito on tarpeen liikuntakyvyn säilyttämiseksi.

HINNASTO

Erikoislääkäri 20 minuuttia 70 – 120 €
Erikoislääkäri 30 minuuttia 132 €
Erikoislääkäri lausunnot 30 – 90 €
Metallin poistot alkaen 713 €
Tähystysleikkaus alkaen 1 850 €
Eturistisiteen korjaus tähystyksessä alkaen 4 700 €
Tekonivelleikkaus alkaen 7 800 €

 

“Bulevardin klinikalle on aina hyvä tulla. Mukava henkilökunta. Rauhallinen tunnelma.”- Asiakas kertoo

PROSESSI – POLVILEIKKAUS

Toimenpide

Leikkaushoito tehdään joko selkäydinpuudutuksessa tai nukutuksessa, jotkut toimenpiteet ovat mahdollisia myös paikallispuudutuksessa. Leikkauksella korjataan polven kierukat mahdollisimman alkuperäisiksi, rikkoutuneita rustoja siistitään tai paikataan, etu-, taka- tai sivuristisiteen vauriot korjataan tai korvataan ja murtumiakin voidaan hoitaa leikkaamalla.

Toimenpide ja toipuminen

Sairaalamme ja leikkaussalimme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla. Leikkauksen jälkeen pääset kotiin useimmiten samana päivänä.