Polven tekonivelleikkaus

Bulevardin klinikka on lääkäriasema ja yksityissairaala Helsingin sydämessä. Ortopedimme Esa Anttila on tekonivelkirurgian huippuosaaja. Hänen taidoilla polvivaivat saadaan parhaalla tavalla hoidetuksi. Hoidamme useimpien vakuutusyhtiöiden asiakkaita. 

Polven tekonivelleikkaus on aiheellinen mikäli polven kipu tai liikerajoitukset merkittävästi haittaavat toimintakykyä. Leikkauspäätöstä tehdessä otetaan huomioon leikkaukseen liittyvät riskit ja sillä saavutettavat hyödyt.

“Polven tekonivelleikkaus mahdollistaa potilaalle kivuttomuuden ja parantaa liikkumista merkittävästi.” – Esa Anttila, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

KIRURGIMME – NÄISSÄ KÄSISSÄ SYNTYY TOIMIVIA NIVELIÄ

Bulevardin klinikalla tekonivelleikkauksia tekee ortopedi Esa Anttila tuhansien leikkauksien kokemuksella.

ORTOPEDIN KONSULTAATIO – KERRO TOIVEISTASI ASIANTUNTIJALLEMME

Tervetuloa ortopedimme konsultaatioon. Ortopedin vastaanotolla voit avoimesti keskustella kaikesta hoitoosi liittyvästä ja hoitopäätös tehdään aina kanssasi yhteisymmärryksessä. Konsultaatiokäynti ei velvoita sinua mihinkään.


MIKÄ ON PUOLIPOLVITEKONIVELLEIKKAUS?

Noin 20 prosentilla potilaista kuluu vain polven sisäsyrjä. Silloin on mahdollista tehdä pienempi leikkaus, nk. puolipolvitekonivelleikkaus, jonka avulla polven kivut saadaan merkittävästi vähenemään.

Puolipolvitekonivelleikkauksessa korjataan tekonivelellä vain polven kulunut sisäsyrjä, muut ehjät rustopinnat jätetään. Hyötynä on pienempi leikkaus, parempi asentotunto leikkauksen jälkeen, paremmat liikelaajuudet, nopeampi toipuminen ja “polvi tuntuu omalta”.

 

PROSESSI – SUUNNITTELU, TOIMENPIDE JA TOIPUMINEN

Tapaaminen kirurgin kanssa

Potilas tapaa kirurgin aina ennen leikkausta. Kirurgin konsultaatiossa käydään läpi potilaan toiveet ja leikkauksen tavoitteet, mahdolliset komplikaatiot ja riskit, hoitovaihtoehdot, leikkaustekniikka sekä keskustellaan valittavasta proteesista.

Toimenpide
Sairaalamme ja leikkausosastomme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla. Toimenpide tehdään yleensä selkäydinpuudutuksessa ja sen kesto on alle tunti. Potilas pääsee kotiin tavallisesti kahden yön jälkeen leikkauksesta.

Toipuminen toimenpiteen jälkeen

Kuntoutus on tärkeää ja rohkaisemme potilasta uuden polven käyttöön heti leikkauksen jälkeen. Polvea saa ja pitää kuntouttaa. Polven tekonivel on useimmin sementtikiinnitteinen, ja se on heti leikkauksessa kiinni niin hyvin kuin se tulee olemaan. Oikein asennettu ja hyvässä asennossa oleva tekonivel kestää varhaisen kuntoutuksen ja liikelaajuuksien harjoittelun jo alkuvaiheessa. Annamme sinulle kuntoutusohjeet, ja halutessasi sinun on mahdollista jatkaa fysioterapiassa käyntiä kotiutuksen jälkeen. Tavallisesti riittää omatoiminen rohkea harjoittelu.

Tänä päivänä ei aseteta käytännössä lainkaan rajoituksia leikkauksen jälkeen, vaan “kaikkea saa tehdä”. Kuitenkin suosittelemme ns. pehmeitä lajeja, kuten pyöräily, uinti, luistelu, hiihto, kävely, kevyt hölkkä. Moni potilaamme harrastaa palloilulajeja leikkauksen jälkeen, jonka olemme sallineet.

Sairausloma on sovittavissa, toimenkuvasta riippuen 2 – 3 kk.

Kontrollikäynti

Polvesi kuntoutumista seurataan kontrollikäynnillä kirurgin luona, joka on 3 kk kuluttua leikkauksesta.

Tervetuloa Mehiläinen Bulevardin hyvään hoitoon!