Olkapäävaivat

Mehiläinen Bulevardi on lääkäriasema ja yksityissairaala Helsingin sydämessä. Ortopedimme ovat Suomen johtavia ammattilaisia olkapäävaivojen hoitamisessa. Heidän taidollaan kyseiset vaivat saadaan parhaalla tavalla selvitettyä. Hoidamme useimpien vakuutusyhtiöiden asiakkaita. 

Olkapään vaivat ovat yleisiä. Työikäisellä olkapää vaivaa selän jälkeen toiseksi eniten. Olkapään vaiva voi syntyä esimerkiksi rasituksesta, liian vähästä liikunnasta tai onnettomuudesta. Kipeä olkapää kannattaa tulla näyttämään ortopedillemme, jotta oikea diagnoosi saadaan tehtyä.

“Olkapään hoitomuodot ovat kehittyneet viime vuosina. Huippu-urheilijakin palaa entiseen tasoonsa jopa ison olkapäävamman jälkeen.” – Jan Lassus, dosentti, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

olkapäävaivojen hoito

Useimmat olkapään vaivat ja vammat ovat hoidettavissa. Tavallisimmat hoitomuodot ovat lääkitys, fysioterapia ja injektiot. Joskus tarvitaan leikkaushoitoa.

Lue lisää olkapäävaivoista

Lue lisää yläraajavaivoista

diagnoosin varmistus

Diagnoosi varmistetaan ortopedin vastaanottokäynnillä kliinisesti tutkimalla. Tarvittaessa otamme lisäksi röntgen- tai magneettikuvan, joiden vastaukset saat seuraavalla vastaanottokäynnillä tai puhelimitse.

Asiantuntijan apuun kannattaa turvautua, jos olkapään toiminta onnettomuuden jälkeen ei palaudu, liikeradat ovat rajoittuneet tai sitä särkee myös levossa. Pitkittyessään olkapäävaivat muuttuvat hankalammin hoidettaviksi. Oikea ja tarkka diagnoosi mahdollistaa parhaan hoidon ja nopeimman toipumisen.

Ortopedimme – olkapäävaivojen asiantuntijat

Bulevardin klinikan ortopedeilla on vuosikymmenten kokemus olkapäävaivojen hoitamisesta.

ORTOPEDIN KONSULTAATIO – KERRO TOIVEISTASI ASIANTUNTIJALLEMME

Tervetuloa ortopedimme konsultaatioon. Ortopedin kanssa voit avoimesti keskustella kaikesta hoitoosi liittyvästä ja hoitopäätös tehdään aina kanssasi yhteisymmärryksessä. Konsultaatiokäynti ei velvoita sinua mihinkään.


prosessi – suunnittelu, toimenpide ja toipuminen

Tapaaminen kirurgin kanssa

Jos fysioterapia, lääkitys tai injektiot eivät tuo helpotusta olkaasi, voi leikkaus auttaa. Teemme lähes kaikki olkapään leikkaukset tähystämällä, jonka etuna on nopea toipuminen. Potilas tapaa kirurgin ennen leikkausta vastaanotolla. Kirurgin vastaanotolla käydään läpi käytettävä leikkaustekniikka, leikkauksen tavoitteet, mahdolliset riskit ja komplikaatiot, sekä jatkokuntoutus.

Toimenpide

Sairaalamme ja leikkaussalimme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla. Toimenpide tehdään yleensä nukutuksessa, jotkut toimenpiteet ovat mahdollisia myös paikallispuudutuksessa. Toimenpiteen jälkeen pääsee kotiin useimmiten samana päivänä.

Tervetuloa Mehiläinen Bulevardin hyvään hoitoon!