Nilkan ja jalkaterän vaivat

Mehiläinen Bulevardi on lääkäriasema ja yksityissairaala Helsingin sydämessä. Ortopedimme ovat Suomen johtavia ammattilaisia nilkan ja jalkaterän vaivoissa. Heidän taidollaan kyseiset vaivat saadaan parhaalla tavalla hoidettua. Hoidamme useimpien vakuutusyhtiöiden asiakkaita. 

Nilkka on usein vammautuva nivel. Nilkan ja jalkaterän seudulle voi syntyä murtuma, nivelsiteet tai nivelpinta voi rikkoutua tai jänteeseen tulla repeämä. Vamma voi syntyä kävellen, juosten, urheillen, töissä tai vapaa-ajalla. Nilkka voi myös oireilla rasituksesta. Nilkkavaiva kannattaa tulla näyttämään ortopedillemme, jotta oikea diagnoosi saadaan tehtyä.

“Oikea diagnoosi mahdollistaa hoidon aloituksen, joka tuo usein helpotuksen nilkan ja jalkaterän vaivoihin.” – Jan Lassus, dosentti, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

nilkan ja jalkaterän vaivojen hoito

Usein lääkehoito, erikoistukipohjalliset, tukiteippaukset, niveltuki ja kuntoutus johtavat tyydyttävään tai hyvään hoitotulokseen. Nilkan yleisin vamma on ulkosyrjän nivelsiteiden venähdys tai repeämä, joka voi parantua ilman leikkausta tyydyttäväksi tai hyväksi. Osa nilkan vammoista vaatii leikkaushoidon.

Diagnoosin varmistus

Diagnoosi varmistetaan ortopedin vastaanottokäynnillä kliinisesti tutkimalla. Tarvittaessa otamme lisäksi röntgen- tai magneettikuvan, joiden vastaukset saat seuraavalla vastaanottokäynnillä tai puhelimitse.

Asiantuntijan luokse kannattaa hakeutua, jos nilkkasi onnettomuuden jälkeen turpoaa etkä pysty varaamaan sille painoa. Ylipäätään, jos mietit lääkäriin menoa, niin kannattaa mieluummin tulla selvityttämään nilkan tilanne. Oikea ja tarkka diagnoosi mahdollistaa parhaan hoidon ja nopeimman toipumisen.

Ortopedimme – Nilkan ja jalkaterän vaivojen asiantuntijat

Bulevardin klinikan ortopedeilla on vuosikymmenten kokemus nilkkavaivojen hoidosta.

ORTOPEDIN KONSULTAATIO – KERRO TOIVEISTASI ASIANTUNTIJALLEMME

Tervetuloa ortopedimme konsultaatioon. Ortopedin kanssa voit avoimesti keskustella kaikesta hoitoosi liittyvästä ja hoitopäätös tehdään aina kanssasi yhteisymmärryksessä. Konsultaatiokäynti ei velvoita sinua mihinkään.

Prosessi – suunnittelu, toimenpide ja toipuminen

Tapaaminen kirurgin kanssa

Mikäli leikkaukseen päädytään, potilas tapaa kirurgin vastaanotolla. Vastaanotolla käydään läpi käytettävä leikkaustekniikka, leikkauksen tavoitteet, mahdolliset komplikaatiot ja riskit, sekä jatkokuntoutus.

Toimenpide ja toipuminen

Sairaalamme ja leikkaussalimme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Potilas pääsee kotiin useimmiten samana päivänä.