Nilkan ja jalkaterän vaivat

Bulevardin klinikka on yksityissairaala Helsingin sydämessä. Ortopedimme ovat Suomen johtavia ammattilaisia.

Nilkka on usein vammautuva nivel, vaikka se on yllättävän kestävä. Nilkan ja jalkaterän seudulle voi syntyä murtuma, nivelsiteet voivat rikkoutua, nivelpinta rikkoutua ja jänteeseen tulla repeämä. Vamma syntyy liikkuessa joko kävellen, juosten, urheillen tai se voi sattua töissä tai vapaa-ajalla. Nilkankin kohdalla on tärkeää tehdä oikea diagnoosi, ennen kuin päätetään miten vaiva hoidetaan.

“Nilkassa tavallisimmin vaivoja aiheuttavat vammat sekä rasitus. Nilkka on kantamaansa kuormaan nähden varsin pieni rakenne, joten pienetkin häiriöt voivat näkyä runsaina oireina. Siksi nilkan tarkka tutkiminen tuo usein helpotuksen oikean hoidon kautta vaivoihin.”- Jan Lassus, ortopedian ja traumatologian dosentti

Ortopedimme

MILLOIN LÄÄKÄRIIN?

Jos nilkkasi onnettomuuden jälkeen turpoaa etkä pysty varaamaan sille painoa, on syytä hakeutua tutkimuksiin. Jos olet epävarma pitäisikö mennä lääkäriin, niin mene.

Nilkan yleisin vamma on ulkosyrjän nivelsiteiden venähdys tai repeämä, joka voi parantua ilman leikkausta tyydyttäväksi tai hyväksi.

HINNASTO

Metallin poistot alkaen 713 €
Nivelsiteen ompelu tai uudelleen kiinnitys 3 750 €
Ääreishermon vapautus 1 800 €
Akillesjänteen puhdistus 3 620 €
Akillesjänteen ompelu tai korjaus 3 800 €

 

“Bulevardin klinikalle on aina hyvä tulla. Mukava henkilökunta. Rauhallinen tunnelma.”- Asiakaspalaute 01/2018

PROSESSI

Tapaaminen ortopedin kanssa

Ortopedin vastaanotolla nilkkasi ja jalkateräsi tutkitaan mahdollisimman tarkkaan. Saadaksemme mahdollisimman tarkan diagnoosin oikeanlaista hoitoa varten, teemme tarvittaessa lisätutkimuksia röntgen-, magneetti- tai ultraäänikuvauksella. Usein tarvitaan myös nivelen tähystystä.

Usein lääkehoito, erikoistukipohjalliset, tukiteippaukset, niveltuki ja kuntoutus johtavat tyydyttävään tai hyvään hoitotulokseen. Osa vammoista ei parane hyväksi ilman leikkausta.

Toimenpide

Sairaalamme ja leikkaussalimme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla.