Lonkan tekonivelleikkaus

Mehiläinen Bulevardi on lääkäriasema ja yksityissairaala Helsingin sydämessä. Ortopedimme Esa Anttila on tekonivelkirurgian huippuosaaja. Hänen taidoilla lonkkavaivat saadaan parhaalla tavalla hoidetuksi. Hoidamme useimpien vakuutusyhtiöiden asiakkaita. 

Lonkan tekonivelleikkaus on aiheellinen mikäli lonkan kipu tai liikerajoitukset merkittävästi haittaavat toimintakykyä. Leikkauspäätöstä tehdessä otetaan huomioon leikkaukseen liittyvät riskit ja sillä saavutettavat hyödyt.

“Lonkan tekonivelleikkaus mahdollistaa potilaalle kivuttomuuden ja parantaa merkittävästi liikkumista.” – Esa Anttila, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

KIRURGIMME – NÄISSÄ KÄSISSÄ SYNTYY TOIMIVIA NIVELIÄ

Bulevardin klinikalla tekonivelleikkauksia tekee ortopedi Esa Anttila ja

ORTOPEDIN KONSULTAATIO – KERRO TOIVEISTASI ASIANTUNTIJALLEMME

Tervetuloa ortopedimme konsultaatioon. Ortopedin kanssa voit avoimesti keskustella kaikesta hoitoosi liittyvästä ja hoitopäätös tehdään aina kanssasi yhteisymmärryksessä. Konsultaatiokäynti ei velvoita sinua mihinkään.PROSESSI – SUUNNITTELU, TOIMENPIDE JA TOIPUMINEN

Tapaaminen kirurgin kanssa

Potilas tapaa kirurgin aina ennen leikkausta. Kirurgin konsultaatiossa käydään läpi potilaan toiveet ja leikkauksen tavoitteet, mahdolliset komplikaatiot ja riskit, hoitovaihtoehdot, leikkaustekniikka sekä proteesi.

Toimenpide
Sairaalamme ja leikkausosastomme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla. Leikkaus tehdään yleensä selkäydinpuudutuksessa ja sen kesto on alle tunti. Potilas pääsee kotiin tavallisesti kahden sairaalayön jälkeen.

Toipuminen leikkauksen jälkeen

Lonkan tekonivelleikkauksen jälkeen oleellista on saada kivut pois lonkasta. Tänä päivänä ei aseteta käytännössä lainkaan rajoituksia leikkauksen jälkeen, vaan ”kaikkea saa tehdä”. Kuitenkin suosittelemme pääpainon olevan ns. pehmeissä lajeissa, kuten pyöräily, uinti, luistelu, hiihto, kävely, kevyt hölkkä. Moni potilaistamme harrastaa palloilulajeja leikkauksen jälkeen, jonka olemme sallineet.

Sairausloma on sovittavissa toimenkuvasta riippuen 6 vko – 3 kk.

Kontrollikäynti

Lonkkasi kuntoutumista seurataan kirurgin kontrollikäynnillä, joka on 3 kk leikkauksesta.