Lonkan tekonivelleikkaus

Bulevardin klinikka on suomalainen, yksityinen lääkäriasema ja sairaala Helsingin sydämessä. Ortopedimme Esa Anttila ja Esa Koskinen ovat tekonivelkirurgian huippuosaajia.

Lonkan tekonivelleikkaus on aiheellinen mikäli lonkan kipu tai liikerajoitukset merkittävästi haittaavat toimintakykyä. Leikkauspäätöstä tehdessä otetaan huomioon leikkaukseen liittyvät riskit ja sillä saavutettavat hyödyt.

“Lonkan tekonivelleikkaus mahdollistaa potilaalle kivuttomuuden ja parantaa liikkumista merkittävästi leikkausta edeltävältä tasolta.”- Esa Anttila

KIRURGIMME – NÄISSÄ KÄSISSÄ SYNTYY TOIMIVIA NIVELIÄ

Bulevardin klinikalla tekonivelleikkauksia tekee ortopedit Esa Anttila ja Esa koskinen

ORTOPEDIN KONSULTAATIO – KERRO TOIVEISTASI ASIANTUNTIJALLEMME

Tervetuloa ortopedi Esa Anttilan konsultaatioon. Esan kanssa voit avoimesti keskustella kaikesta hoitoosi liittyvästä ja hoitopäätös tehdään aina kanssasi yhteisymmärryksessä. Konsultaatiokäynti ei velvoita sinua mihinkään. Vastaanoton hinta on 120 € (ennen Kela-korvausta), lisäksi tulee 19 € toimistomaksu. Vastaanoton kesto on 20 min.

HINNAT – MITÄ LONKAN TEKONIVELLEIKKAUS MAKSAA?

Lonkan tekonivelleikkauksen hinta riippuu erityisesti käytettävästä proteesista. Tekonivelleikkaus suunnitellaan aina yksilöllisesti. Valitaan sopivin proteesimalli ja pätetään käytetäänkö ns. sementitöntä tekoniveltä vai luuhun valettua, ns. sementillistä tekoniveltä. Bulevardin klinikalla on käytettävissä kaikki mahdolliset yhdistelmät ja näistä keskustellaan kanssasi vastaanottokäynnillä.

Lonkan tekonivelleikkaus proteesilla n. 13 000 €

 

PROSESSI – SUUNNITTELU, TOIMENPIDE JA TOIPUMINEN

Tapaaminen kirurgin kanssa

Potilas tapaa ortopedi Esa Anttilan aina ennen leikkausta. Kirurgin konsultaatiossa käydään läpi potilaan toiveet ja leikkauksen tavoitteet, mahdolliset komplikaatiot ja riskit, hoitovaihtoehdot, leikkaustekniikka sekä proteesi.

Leikkaus
Sairaalamme ja leikkausosastomme sijaitsee Helsingin keskustassa Bulevardilla. Leikkaus tehdään yleensä selkäydinpuudutuksessa ja sen kesto on alle tunti. Potilas pääsee kotiin tavallisesti kahden sairaalayön jälkeen.

Toipuminen leikkauksen jälkeen

Lonkan tekonivelleikkauksen jälkeen oleellista on että kivut saadaan lonkasta pois. Tänä päivänä ei aseteta käytännössä lainkaan rajoituksia leikkauksen jälkeen, ”kaikkea saa tehdä”. Kuitenkin suosittelemme enemmän ns. pehmeitä lajeja, kuten pyöräily, uinti, luistelu, hiihto kävely, kevyt hölkkä. Moni potilaistamme harrastaa palloilulajeja leikkauksen jälkeen, ja sitä emme ole kieltäneet.

Sairausloma on sovittavissa, toimenkuvasta riippuen 6 vkoa – 3 kk.

Kontrollikäynti

Lonkkasi kuntoutumista seurataan kirurgi Esa Anttilan kontrollikäynnillä, joka on 3 kk leikkauksesta.