Alkuraskauden riskiseulat

Haluatko tietää jo alkuraskaudessa, onko vauvallasi downin syndrooma? Kiinnostaako sinua tietää riskisi sairastua raskausmyrkytykseen? Mm. näihin kysymyksiin saat vastaukset varhaisraskauden riskiseulatutkimuksessamme pioneeri, dos. Bruno Cacciatoren vastaanotolla.

Mitä alkuraskauden riskiseulassa tutkitaan?

Bulevardin klinikalla tutkimus voidaan tehdä viikoilla 11+2–13+6 (kun sikiön pituus, pääperämitta, on 45–84 mm). Tutkimus käsittää ultraäänitutkimuksen, verinäytteenoton sekä näiden kahden analysoinnin. Tutkimuksen tulokset saat noin seitsemän työpäivän kuluessa. Bulevardin klinikan varhaisraskauden seulonnan ero julkisen puolen tarjoamaan on, että tutkimukset tekee erikoislääkäri ja 4D-ultraäänilaitteella voidaan tutkia tarkemmin niskaturvotuksen (NT) mitta ja sikiön rakenteet. Meillä tutkitaan myös nenäluu ja ductus venosuksen virtaus, joilla saadaan entistä tarkempi trisomian ennuste. Me selvitämme myös äidin verenpaineen ja kohdun verenkierron perusteella pre-eklampsian ja pienipainoisuuden riskin ennusteen. Voimme myös tehdä tutkimuksen pidemmällä aikavälillä, kuin perinteiset seulonnat.

Riskiseulatutkimuksemme kertoo myös sinun voinnistasi: tutkimme kohtusi verenkierron ja verenpaineesi. Laskemme sinun riskisi sairastua raskausmyrkytykseen (pre-eclampsia) sekä sikiön hidaskasvun riskit.

Kuinka tarkka tutkimuksemme on?

Tutkimme niskaturvotuksen (NT), nenäluun näkyvyyden sekä ductus venosuksen virtauksen. Näiden avulla laskemme sikiön trisomian riskin, ja saamme varmuuden mahdollisesta Downin syndroomasta jopa 95 %:n varmuudella. Käytössämme olevalla uudenlaisella 4D-ultraäänitutkimuksella näemme ennennäkemättömän tarkasti sikiön anatomian, koon ja voinnin. Vaginaalisesti saavutettava todella tarkkaresoluutioinen kuva antaa myös selkeän kuvan mahdollisista kasvaimista.

Mitä tutkimuksessa tapahtuu?

Kyseessä on yhdistelmätutkimus, jossa riskien arvioinnissa huomioidaan odottavan äidin omat terveystiedot, ultraäänitutkimuksessa arvioidut sikiön tiedot ja äidin verestä määritellyt verikokeiden arvot. Käynnin lopussa annamme vauvasi ultraäänikuvat sinulle veloituksetta mukaasi muistitikulla.

Jos tuloksissa ilmenee poikkeavuuksia, voimme ottaa verinäytteen ja lähettää sen vielä tarkempiin NIPT-tutkimuksiin.

Koko perheesi on tervetullut vastaanotollemme!

Hintoihin lisätään palvelumaksu 24,60€ (sis. 2,10€ Kanta-maksun).

Hinnasto

Raskauden riskiseula 280 € (omavastuuhinta 239 €)