NIPT-tutkimus

Käytössämme on markkinoiden tarkin ja täysin turvallinen NIPT-testi (Nateran Panorama). NIPT- kromosomitutkimus (non-invasive prenatal test) selvittää verikokeen avulla yli 99 %:n tarkkuudella sikiön mahdolliset kromosomipoikkeavuudet. Pystymme tutkimaan myös kaksosraskaudet. 

Katso Nateran Panorama -testin esittelyvideo tästä. 

Mitä NIPT-tutkimuksella tutkitaan?

Äidin verenkiertoon erittyy sikiön DNA:ta, joka NIPT-testissä tutkitaan. Pääsääntöisesti NIPT-testissä tutkitaan Downin syndrooman sekä 13- ja 18-trisomioiden riskit. Haluttaessa testillä selvitetään myös sukupuolikromosomien poikkeavuuksien riskit (esim. Turnerin syndrooma) sekä mikrodeleetio-oireyhtymät (esim. DiGeorge, Angelman, Cri-du-chat, Prader-Willi), joita esiintyy 1/2000–1/20000 raskauksista ja jotka voivat jäädä huomaamatta ultraäänitutkimuksessa.

Kenelle NIPT sopii?

Voimme tehdä testin jo yhdeksännen raskausviikon jälkeen kaikille odottaville äideille, paitsi kaksosraskauksissa ja luovutetun munasolun raskauksissa. Testiä suositellaan erityisesti yli 35-vuotiaille tai muissa seulonnoissa viitteitä kromosomipoikkeavuuksista saaneille. Ennen näytteenottoa raskautesi tila tutkitaan erikoislääkärin vastaanotolla. Vastaus saadaan 7–10 arkipäivän sisällä. Tutkimus on täysin turvallinen, eikä sisällä keskenmenon riskiä.

NIPT-testi sisältää:
Aneuploidiat: Trisomiat 21, 18 ja 13, Monosomia X, Sukupuolikromosomien trisomiat, Triploidia / toisen kaksosen menehtyminen

Laaja NIPT-testi sisältää edellä mainittujen lisäksi:
Mikrodeleetio-oireyhtymät: 22q11.2-deleetio, Angelmanin oireyhtymä, Kissanhuuto-oireyhtymä, 1p36-deleetio, Prader-Willin oireyhtymä

Huomioithan, että Bruno Cacciatoren viimeinen mahdollinen vastaanottoaika on klo 16.00, jotta NIPT-testin otto on mahdollinen samana päivänä. 

Lue lisää www.panoramatest.com, www.natera.com.

Hinnasto

NIPT-testi alk. 799 € (sis. lääkärikäynnin, uä-tutkimuksen, verikokeet ja toimistomaksun)
NIPT-testi laaja alk. 929 € (sis. lääkärikäynnin, uä-tutkimuksen, verikokeet ja toimistomaksun)