4D-ultraäänitutkimus

4D-ultraäänitutkimus antaa luotettavan tiedon raskaudestasi ja vauvastasi. Käytössämme on nk. uuden sukupolven 4D-ultraäänilaite, joka mahdollistaa huipputarkan sikiödiagnostiikan. Tutkimuksen suorittaa alan pioneeri, dosentti Bruno Cacciatore.

4D-ultraäänitutkimuksessa sikiön 3D-kuvaa tarkastellaan reaaliajassa liikkuvana staattisen kuvan sijaan. Kuvat ovat entistä moniulotteisemmat. Tarkastelun kohteena ovat sikiön raajat, vartalo, kasvot ja elimet. Tallennamme kaikki kuvat ja videon digitaalisesti, ja saat ne mukaasi muistitikulla.

“Brunoa ei turhaan kutsuta alansa pioneeriksi. Hänen rauhoittava läsnäolo ja selvä tieto siitä, mitä kohtaa vauvassa katselimme milloinkin, oli hyvin miellyttävää.” – Asiakaspalaute 05/2018

MISSÄ VAIHEESSA RASKAUTTA 4D-ULTRAÄÄNITUTKIMUS VOIDAAN TEHDÄ?

Alkuraskaus

Voit tulla 4D-tutkimukseen jo varhaisraskaudessa, viikosta 5+ lähtien. Sikiökaikuja kuulemme 6+ viikosta alkaen ja sikiön anatomian näemme aiempaa aiemmin, viikolla 11. Ensimmäisen raskauskolmanneksen riskiseulatutkimuksessa näemme jo hyvin tarkkaa kuvaa vauvastasi.

Rakenneultraäänitutkimuksen voimme tehdä viikosta 18+ alkaen. Paras aika rakenneultralle on viikoilla 20–24. Jos haluat mahdollisimman selkeät ultraäänikuvat vauvasi piirteistä, kannattaa tutkimukseen tulla viikoilla 24–28. Tutkimme sikiön rakenteen lisäksi istukan sijainnin ja verenkierron. Mittaamme kohdunkaulasi pituuden ja tutkimme, onko Sinulla riski ennenaikaisen synnytykseen.

Loppuraskaus

Ultraäänitutkimuksen näkyvyys heikkenee 30. raskausviikon jälkeen vauvan kasvaessa. Loppuraskaudessa tutkimme sikiön koon, voinnin sekä istukan toiminnan. Heikkenevä näkyvyys ei vaikuta tutkimustulosten luotettavuuteen.

Huomioithan tutkimuksen etenevän vauvan ehdoilla. Aina ei vauvasta ole mahdollista saada esim. kasvokuvia, vaan vauvan kuvaushetken asento vaikuttaa lopullisiin kuviin. Äidin paksut vatsanpeitteet saattavat heikentää kuvan laatua ja tarkkuutta. Pyrimme aina saamaan mahdollisimman hyvät kuvat vauvasta mm. kasvot näkyvissä.

“Saimme varmistuksen sille, että pienokaisella on 10 varvasta ja 10 sormea. Bruno mittasi kaiken oleellisen ja tarkasti mm. sydämen ja istukan toiminnan. Saimme myös arvion siitä, kuinka paljon tuleva pienokainen syntyessään painaa. Oli ihana saada vahvistus sille, että vauvalla on kaikki hyvin.”
– Asiakaspalaute 10/2018

Haluamme, että asiakkaamme ovat 100% tyytyväisiä 4D-tutkimukseemme. Jos vauvan asennosta johtuen olet tyytymätön kuviin, dosentti Bruno Cacciatore toteuttaa uuden kuvauksen hintaan 100 €.

Olet tervetullut 4D-ultraäänitutkimukseen kaikissa raskautesi vaiheissa!


”Toiveena oli kasvokuvat vauvasta. Vaikka kuvaustilanne ei ollut se kaikkein otollisin (vauva kiinni etuseinämässä, etuistukka, vatsanpeitteet), Bruno onnistui saamaan meille ihastuttavia kuvia, joista selkeästi näimme vauvan piirteet.”
– Asiakaspalaute 06/2018

HINNASTO

Alkuraskauden käynti ja 4D-ultraääni < 10 viikkoa (SV-korvaus: lääkäri) 179 € (omavastuuhinta 162,50 €)
Alkuraskauden käynti ja 4D-ultraääni 10-14 viikkoa (SV-korvaus: lääkäri + UÄ) 240 € (omavastuuhinta 205 €)
Sikiön rakenne 4D-ultraääni 18-21+6 viikkoa (SV-korvaus: lääkäri + UÄ) 280 € (omavastuuhinta 241 €)
Sikiön rakenne 4D-ultraääni yli 22 viikkoa (SV-korvaus: lääkäri) 280 € (omavastuuhinta 243 €)
Gynekologinen 4D-ultraääni ja vastaanottokäynti 280 € (omavastuuhinta 234 €)

Hintaan lisätään 20,50 € toimistomaksu (sis. eReseptin).