Urhea

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on vuonna 2003 käynnistynyt yhteistyöverkosto, joka auttaa urheilijoita yhdistämään urheilu- ja siviiliuran. Urheaan kuului vuoden 2010 alussa 1570 urheilijaa, joista 82 on olympiatason urheilijoita.

Maajoukkuetason urheilijoita on mukana 345. Lajeja on mukana yli 20. Bulevardin klinikka ja Urhea aloittivat yhteistyön vuonna 2004. Bulevardin klinikka tarjoaa Urhean huippu-urheilijoille urheilulääkärin palveluita.

Bulevardin klinikan ja Urhean yhteistyön tarkoituksena on saada urheilijat mahdollisimman pian asianmukaiseen hoitoon vamman sattuessa, jotta urheilu-ura jatkuisi mahdollisimman lyhyellä katkolla. Yhteistyö madaltaa urheilijan kynnystä hakeutua erikoislääkärin vastaanotolle.

Vastaanotolla lääkäri tekee arvion vamman laadusta sekä jatkohoidon tarpeesta. Ensimmäinen vastaanottokäynti on maksuton jokaisen uuden vamman tai vaivan tapauksessa Urhean kansainvälisen tason urheilijoille. Mahdollisen vamman vaatimat lisätutkimukset ja -käynnit tulevat urheilijan tai hänen vakuutuksensa korvattaviksi.