Koronaviruksen vasta-ainetesti

Bulevardin klinikka on yksityissairaala Helsingin sydämessä. Tarjoamme täyden hoitoketjun: vastaanottopalvelut, laboratorio, kuvantaminen, leikkauspalvelut, kuntoutus ja jatkohoidot. Viimeisin lisäys palveluihimme on koronaviruksen vasta-ainetesti.

Verinäytteestä tehtävällä vasta-ainetestillä (S -CV19AbG) voidaan osoittaa IgGluokan vasta-aineita uutta koronavirusta vastaan.
Koska kyseinen virus on maailmassa uusi, suomalaisilla ei ennestään ole vasta-aineita sitä kohtaan. Vasta-aineet ovat merkki siitä, että elimistössä on meneillään tai on hiljattain ollut tämän koronaviruksen aiheuttama infektio.

Vasta-aineiden muodostuminen virustartunnan jälkeen vie yleensä noin 2-3 viikkoa. Korona vasta-aineet kertovat, että potilaalla on ollut koronavirusta elimistössä. Koronavirus vasta-ainetestiä voidaan käyttää, kun tarvitaan tietoa mahdollisesta aikaisemmin sairastetusta koronavirustaudista. Vasta-ainetuloksen tarkkuus on 99,6 %.

Vasta-aine-testi ei sovi taudin akuutin vaiheen diagnostiikkaan, vaan siihen tulee käyttää eri tutkimusta.
Vasta-ainetesti otetaan verinäytteenä ja testiin saapuvan henkilön tulee olla täysin oireeton. Tutkimukseen tarvitset lääkärin lähetteen.

Testiin liittyy väärän positiivisen tuloksen mahdollisuus huolimatta siitä, että testi on näiden osalta hyvin tarkka.