Koronaviruksen vasta-ainetesti

Bulevardin klinikka on yksityissairaala Helsingin sydämessä. Tarjoamme täyden hoitoketjun: vastaanottopalvelut, laboratorio, kuvantaminen, leikkauspalvelut, kuntoutus ja jatkohoidot. Viimeisin lisäys palveluihimme on koronaviruksen vasta-ainetesti.

Verinäytteestä tehtävällä vasta-ainetestillä (S -CV19AbG) voidaan osoittaa IgGluokan vasta-aineita uutta koronavirusta vastaan.
Koska kyseinen virus on maailmassa uusi, suomalaisilla ei ennestään ole vasta-aineita sitä kohtaan. Vasta-aineet ovat merkki siitä, että elimistössä on meneillään tai on hiljattain ollut tämän koronaviruksen aiheuttama infektio.

Vasta-aineiden muodostuminen virustartunnan jälkeen vie yleensä noin 2-3 viikkoa. Korona vasta-aineet kertovat, että potilaalla on ollut koronavirusta elimistössä. Koronavirus vasta-ainetestiä voidaan käyttää, kun tarvitaan tietoa mahdollisesta aikaisemmin sairastetusta koronavirustaudista. Vasta-ainetuloksen tarkkuus on 99,6 %.

Vasta-aine-testi ei sovi taudin akuutin vaiheen diagnostiikkaan, vaan siihen tulee käyttää eri tutkimusta.
Vasta-ainetesti otetaan verinäytteenä ja testiin saapuvan henkilön tulee olla täysin oireeton. Tutkimukseen tarvitset lääkärin lähetteen.

Testiin liittyy väärän positiivisen tuloksen mahdollisuus huolimatta siitä, että testi on näiden osalta hyvin tarkka.

Vasta-ainetestin hinta

S -CV19AbG, COVID-19 IgG-vasta-aineet 89€

* Hintoihin lisätään 24,60 euron palvelumaksu (sis. 2,10€ Kanta-maksun)