Influenssarokote

Influenssarokotus on paras tapa suojautua influenssaa vastaan. Influenssarokote suojaa kausittain, erityisesti syksyisin ja talvisin leviävältä influenssalta, joka on influenssavirusten aiheuttama voimakas hengitysteiden infektio. Influenssarokotteen antama suoja kestää noin vuoden ja influenssarokote tulee uusia joka vuosi, sillä liikkeellä olevien influenssavirusten kannat vaihtelevat vuosittain.

Influenssa

Influenssa on kuumeinen ja usein raju hengitysteiden infektiotauti. Se voi sekoittua tavallisen nuhakuumeen (eli flunssan) kanssa, mutta influenssa on huomattavasti äkillisempi ja oireiltaan ärhäkämpi tauti. Influenssaepidemioita esiintyy joka talvi. Influenssan oireita ovat yleensä äkillisesti nouseva kuume, lihaskivut, yskä ja muut hengitystieoireet. Lisäksi voi esiintyä päänsärkyä ja yleistä huonovointisuutta. Influenssan jälkitauteja ovat keuhkokuume, akuutti keuhkoputkentulehdus, poskiontelotulehdukset ja mm. astman paheneminen.

Influenssarokote

Influenssarokotteen ottaminen on paras tapa suojautua influenssaa vastaan, ja suurin osa rokotuksen ottaneista säästyy taudilta. Jos rokotettu henkilö sairastuu influenssaan, tauti on yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa kuin rokottamattomalla.Lisäksi rokottautumalla pystyy myös ehkäisemään taudin leviämistä ja suojaamaan sekä omia läheisiään että riskiryhmiin kuuluvia.

Bulevardin klinikalla käytössä oleva rokote

Bulevardin klinikalla käytössä oleva influenssarokote on VaxigripTetra, jota käytetään myös kansallisessa rokotusohjelmassa pistettävänä rokotteena. VaxigripTetra on ns. nelivalenttinen rokote, joka sisältää kahta A- ja kahta B-virustyyppiä. VaxigripTetra-rokote on tarkoitettu aikuisille ja vähintään 6 kuukauden ikäisille lapsille.