Kyynärpäävaivat

Bulevardin klinikka on lääkäriasema ja yksityissairaala Helsingin sydämessä. Käsikirurgimme ovat Suomen johtavia kyynärpäävaivojen osaajia.

Kyynärpää on tavallinen vaivojen ja vammojen kohde. Ongelmia voi syntyä rasituksesta tai murtumasta. Kyynärpään vaivoissa ja vammoissa sinua auttaa käsikirurgimme.

Vastaanotolla käsikirurgi tutkii kyynärpääsi, ja varmistamme diagnoosin tarvittaessa röntgen-, ultraääni- tai magneettitutkimuksella.

ASIANTUNTIJAT

“Bulevardin klinikalle on aina hyvä tulla. Mukava henkilökunta. Rauhallinen tunnelma.” – Asiakkaan kertomaa

HINNASTO

Bulevardin klinikan Terveystili on joustava ja vaivaton tapa rahoittaa leikkaukset ja hoitotoimenpiteet.

alv. 24 % Bulevardin klinikan Terveystili*
Erikoislääkäri 20 minuuttia 70 – 130 €
Erikoislääkäri 30 minuuttia 149 €
Erikoislääkäri 40 minuuttia 189 €
Erikoislääkäri lausunnot 30 – 90 €
Jännetupen aukaisu tai jännekalvon poisto 2 600 € 223,60 €/kk
Tähystysleikkaus 2 600 € 223,60 €/kk
Jännerepeämän korjaus 3 500 € 298,60 €/kk
Hintoihin lisätään 24,60 euron palvelumaksu (sis. 2,1€ Kanta-maksun). Hintoihin tulee lisäksi mahdolliset tarvikkeet ja implantit.
*Bulevardin klinikan Terveystilin 12kk koroton hinta. Hinta sisältää käsittelymaksun ja järjestelypalkkion (yht. 83 €). Rahoituksen tarjoaa Resurs Bank AB.

YLEISIÄ KYYNÄRPÄÄN VAIVOJA

Tennis- ja golfkyynärpää

Yleisin kyynärpäävaiva on tenniskyynärpää, joka on useimmiten rasitusperäinen tulehdussairaus. Harvemmin vaiva voi johtua myös suorasta alueelle kohdistuneesta iskusta. Kyynärseudun ulkosivu on kipeä, ranteen ojennusliikkeet aiheuttavat kipua ja käden puristusvoima heikkenee. Samankaltainen, mutta kyynärpään sisäsivulla tuntuvaa kipua sanotaan golf-kyynärpääksi.

Tärkeää on heti oireiden ilmetessä pyrkiä poistamaan niitä todennäköisesti aiheuttava tekijä. Tennis- tai golfkyynärpäävaivat paranevat usein tulehduskipulääkekuurilla ja levolla. Pistoksena annettu kortisonihoito saattaa myös auttaa oireisiin. Hoitoon voidaan myös liittää fysioterapiaa. Pitkittyneisiin tai runsaasti oireileviin vaivoihin tarvitaan leikkaushoitoa.

“Ystävällistä, kiireetöntä ja asiantuntevaa palvelua.” – Asiakkaan kertomaa

Kyynärpään tulehdus

Yleinen kyynärseudun tulehdusvaiva on limapussitulehdu (olecranon bursiitti). Oireina ovat paikallinen arkuus ja särky kyynärpään takaosassa. Vaiva diagnosoidaan käsikirurgin tutkimuksella. Varmistamme diagnoosin tarvittaessa röntgen-, ultraääni- ja/tai magneettitutkimuksella. Vaiva paranee usein tulehduskipulääkekuurilla ja levolla. Pistoksena annettu kortisonihoito saattaa myös auttaa oireisiin. Hoitoon voidaan myös liittää fysioterapiaa. Pitkittyneisiin tai runsaasti oireileviin vaivoihin tarvitaan leikkaushoitoa.

Kyynärpään hermopinne

Yleinen kyynärseudun vaiva on kyynärhermon puristustila kyynärpään sisäsivulla tulehdussairaus. Oireina ovat paikallinen kipu kyseisessä kohdassa, särky ja puutuminen pikkusormeen ja käden toiminnan heikentyminen ja kömpelöityminen. Vaivan diagnoosi varmistetaan hermoratatutkimuksella. Vaiva paranee usein tulehduskipulääkekuurilla ja levolla. Pistoksena annettu kortisonihoito saattaa myös auttaa oireisiin. Hoitoon voidaan myös liittää fysioterapiaa. Pitkittyneisiin tai runsaasti oireileviin vaivoihin tarvitaan leikkaushoitoa.

Kyynärpään murtumat

Kyynärpään murtumat ovat tavallisia. Murtuman tyyppi ja vaikeusaste vaihtelee suuresti. Usein taustalla on kaatuminen tai putoaminen. Vastaanotollamme tutkimme kyynärpääsi ja varmistamme diagnoosin tarvittaessa röntgen-, ultraääni- ja magneettitutkimuksella. Hoitomuotoina ovat erilaiset tuet tai kipsi ja leikkaushoito.

Tervetuloa Bulevardin klinikan hyvään hoitoon!