Kyynärpään leikkaus

Kyynärpää on tavallinen vaivojen ja vammojen kohde. Ongelmia voi syntyä rasituksesta tai murtumasta.

Milloin lääkäriin?

Yleisin kyynärpäävaiva on tenniskyynärpää, joka on useimmiten rasitusperäinen. Harvemmin vaiva voi johtua myös suorasta alueelle kohdistuneesta iskusta. Kyynärseudun ulkosivu on kipeä, ranteen ojennusliikkeet aiheuttavat kipua ja käden puristusvoima heikkenee. Tärkeää on heti oireiden ilmetessä pyrkiä poistamaan niitä todennäköisesti aiheuttava tekijä.

Toinen yleinen kyynärseudun vaiva on kyynärhermon puristustila kyynärpään sisäsivulla. Oireina ovat paikallinen kipu kyseisessä kohdassa, särky ja puutuminen pikkusormeen ja käden toiminnan heikentyminen ja kömpelöityminen. Vaivan diagnoosi varmistetaan hermoratatutkimuksella.

Kyynärpään murtumat ovat tavallisia. Murtuman tyyppi ja vaikeusaste vaihtelee suuresti. Usein taustalla on kaatuminen tai putoaminen.

Mitä tehdä kun kyynärpää vaivaa?

Vastaanotollamme tutkimme kyynärpääsi varmistamme diagnoosin tarvittaessa röntgen-, ultraääni- ja magneettitutkimuksella.

Kyynärpään vaivat paranevat usein tulehduskipulääkekuurilla ja levolla. Pistoksena annettu kortisonihoito saattaa myös auttaa oireisiin. Hoitoon voidaan myös liittää fysioterapiaa. Pitkittyneisiin tai runsaasti oireileviin vaivoihin tarvitaan leikkaushoitoa, kuten myös useimmiten murtumiin.

Hinnasto

Erikoislääkäri 20 minuuttia 70-120 €
Erikoislääkäri 30 minuuttia 132 €
Erikoislääkäri lausunnot 30-90€
Jännetupen aukaisu tai jännekalvon poisto 2 600 €
Tähystysleikkaus 2 600 €
Jännerepeämän korjaus 3 500 €