Luomenpoisto

Mehiläinen Bulevardi on lääkäriasema ja yksityissairaala Helsingin sydämessä. Olemme ihotautien erikoisosaajia. Vuosien aikana olemme hoitaneet yli 10 000 ihotauteihin liittyvää vaivaa. Meillä sinua palvelee aina kokenut ihotautien ammattilainen.

Osa luomista voidaan hoitaa laserilla. Lasertoimenpide tehdään puudutuksessa tai nukutuksessa. Laserhoidon etuna on toipumisen nopeus sekä perinteistä leikkausta huomaamattomampi lopputulos. Lasertoimenpiteitä tekevät meillä kokeneet, asiaan perehtyneet lääkärit.

Luomien ja erilaisten pattien poisto iholla tai ihonalaiskudoksissa tehdään tilanteesta riippuen kirurgisesti vastaanoton yhteydessä toimenpidehuoneessa tai vaihtoehtoisesti leikkaussalissa.

“Bulevardin klinikalle on aina hyvä tulla. Mukava henkilökunta. Rauhallinen tunnelma.”- Asiakkaan kertomaa

ASIANTUNTIJAT

LUOMENPOISTO

Luomien ja erilaisten pattien sekä kasvainten poistot iholla tai ihonalaiskudoksissa tehdään tilanteen mukaan toimenpidehuoneessa vastaanoton yhteydessä tai leikkaussalissa kirurgisesti.

Osa luomista ja ihokasvaimista voidaan hoitaa laserilla.

“Ystävällistä, kiireetöntä ja asiantuntevaa palvelua.”- Asiakkaan kertomaa

TOIMENPIDE

Ennen toimenpidettä
Suurin osa iholla tai ihonalaiskudoksessa olevien muutoksen poistoista voidaan tehdä paikallispuudutuksessa vastaanottokäynnin yhteydessä. Mikäli muutos on kookas tai itse epäilee sen poistamisen olevan työlästä, kannattaa asiasta mainita vastaanottoaikaa varattaessa ja tarvittaessa sopia ensiksi näyttöaika hoitavalle lääkärille. Joskus joudutaan toimenpide tekemään leikkaussalissa alueellisessa puudutuksessa tai nukutuksessa. Tällöin potilas saa erikseen ohjeet toimenpiteeseen valmistautumista varten.

Toimenpiteen jälkeen
Poistettu muutos lähetetään tarvittaessa tutkimuksiin laboratorioon ja patologille. Iholla olevien ompeleiden poistoaika vaihtelee riippuen sijainnista ja tehdystä toimenpiteestä. Joskus voidaan käyttää iholla myös sulavia ompeleita. Ompeleiden poistosta voi sopia hoitohenkilökunnan kanssa, joilta potilas saa hoito-ohjeet. Yleensä sovitaan jälkitarkastus hoitavalle lääkärille, jolloin potilas saa tiedon patologin lausunnosta.

IHOMUUTOKSET LASERILLA

Hiilidioksidi- eli CO2 -laser on suurienergistä valoa, joka imeytyy kudosnesteeseen aiheuttaen lämpöreaktion. Pelkistetysti sanottuna tähän perustuu CO2 -laserin käyttö erilaisten ihomuutosten tarkkana hoitona. Silk & Feather Touch CO2 -laserlaitteen tarkoin säädettävät hoitavan säteen muoto, voimakkuus ja kesto mahdollistavat hoidettavassa kohteessa parhaan hoitotuloksen. Silk Touch-laseria käytetään syvempiin hiontoihin ja ihomuutosten poistoihin. Kevyemmällä Feather Touch-laserilla suoritetaan ryppyjen, arpien sekä ikämuutosten hionnat.

Ennen toimenpidettä

Laserhionta tehdään mahdollisimman hyvässä kunnossa olevaan ihoon: tulehtunutta ihoa ei laseroida. Toimenpide tehdään polikliinisesti tavallisesti paikallispuudutuksessa, joko Emla- voiteella tai injektiopuudutuksella. Emla-voide levitetään hoidettavalle alueelle noin tuntia ennen toimenpidettä, jolloin puuduttava vaikutus saadaan optimaaliseksi. Vaaratonta pistelyä saattaa silti tuntea laseroinnin aikana. Injektiopuudutus annetaan neulalla. Pistoksen jälkeen ei kipua tunnu. Lisäksi voidaan ennen laserointia antaa rauhoittavaa ja kipua lievittävää lääkitystä. Laserhoito voidaan tehdä myös nukutuksessa. Tällöin ei saa olla kuumeista tulehdussairautta. Nukutuspotilaat saavat tarkat henkilökohtaiset ohjeet ennen toimenpidettä. Yleisanestesiaa varten tulee olla ravinnotta 4 tuntia ja vastaanotolle on tultava vähintään puoli tuntia ennen toimenpidettä.

Hoidon aikana

Laseroinnin aikana potilas lepää hoitopöydällä silmät suojattuna. Toimenpide kestää varttitunnista 2 tuntiin riippuen hoidettavien ihomuutosten määrästä ja hiottavan alueen laajuudesta. Laseroinnin jälkeen hiottu iho rasvataan antibioottivoiteella ja tarvittaessa suojataan. Potilas voi lähteä kotiin heti kun vointi sen sallii. Nukutuspotilaat jäävät aluksi heräämöön tarkkailuun, kunnes he ovat kotiutuskuntoisia (30 minuuttia – 2 tuntia). Mukana tulee olla potilaan oma saattaja. Nukutushoitaja on yhteydessä potilaaseen vielä seuraavana päivänä.

Hoidon jälkeen

Jälkihoito on ratkaisevan tärkeä lopputuloksen kannalta. Laseroitua ihoa tulee suihkutella viikon parin ajan aamuin illoin lämpimällä vedellä 5-10 minuutin ajan, jonka jälkeen iho kuivataan ja iholle levitetään antibiootti-voidetta. Suojana voidaan käyttää sidoksia ja laastareita. Tarvittaessa potilas saa sisäisesti nautittavan viruslääke- ja antibioottikuurin sekä kipulääkkeitä. Laaja-alaisten laserointien jälkeen voi sairasloma olla tarpeen. Laseroidusta ihosta erittyy kudosnestettä ja iho turpoaa alkuun. Nämä oireet alkavat hellittää kolmen päivän jälkeen ja yleensä iho rauhoittuu viimeistään 7-10 päivän sisällä, jolloin uusi ihokerros on alkanut kasvaa. Tällöin voi tarvittaessa punoittavaa ihoa jo meikata peittävillä voiteilla. Ihon punoitus on voimakasta ensimmäiset 2 viikkoa, jonka jälkeen punoitus vähitellen rauhoittuu seuraavien 3-4 kuukauden aikana. Ensimmäisen viikon aikana tulee välttää liiallista hikoilua. Iholle ilmestyviä rupia ei pidä nyppiä. Ensimmäisen vuoden ajan tulee ihoa suojata auringolta ja viimalta ja pakkaselta. Uuden oman vahvan ihon muodostuminen voi jatkua jopa vuoden ajan.