Hampaiden vaikutus ulkonäköön ja sosiaaliseen kanssakäymiseen on yllättävän suuri. Hammasrivi on osa persoonallisuutta ja iso osa hymyä. Esteettinen hammashoito ei välttämättä tarkoita vain isompaa ja valkoisempaa vaan on paljon muutakin. Terve ja hyvin toimiva hampaisto on suurimman osan mielestä myös kauniin näköinen.

Hampaiden valkaisu on yksi yleisimmistä esteettisen hammashoidon toimenpiteistä. Hampaita voidaan valkaista vastaanotolla kemiallisesti tai voidaan tehdä kotikäyttöön muotit, joilla hampaita voi valkaista itse miedommalla valkaisuaineella. Ennen valkaisua on tärkeää, että hampaat on puhdistettu huolella ja ikenet ovat terveet.

Mikäli hampaissa on tummia paikkoja tai ne ovat värjäytyneet esim. juurihoidon jälkeen, ei pelkkä valkaisu välttämättä riitä. Tällöin tarvitaan hampaille peittävää materiaalia. Esim. ohuet posliinilaminaatit. Laminaatti on n. piilolinssin paksuinen ja valmistetaan lasikeramiasta. Hampaan pintaan liimattuna se on lähes kuin hampaan omaa kiillettä.

Runsaasti paikattuihin hampaisiin on perusteltua valmistaa kruunut. Kun hampaaseen tehdään kruunu, siitä poistetaan vanhat paikat ja jäljellä oleva hammas muotoillaan niin, että sen päälle saadaan liimattua uusia hammas. Kruunuilla voidaan restauroida myös erittäin kuluneita hampaita ja saadaan korjattua pahojakin vaurioita.
Oikomishoidolla voidaan korjata hampaiden asentovirheitä ja epäsymmetriaa. Nykyään perinteiset ”raudat” ovat hyvin siroja ja hampaan värisiä.

Kun halutaan terveen näköinen hammasrivi, kuuluu siihen myös terveet ja symmetriset ikenet. Ienrajan kulku nätisti hammasväleissä on merkki terveistä hampaista ja ikenistä.

Esteettisessä hoidossa ei ole tarkoitus tehdä kaikille samanlaista valkoista riviä vaan saada hammasrivi symmetriseksi ja omiin kasvoihin sopivaksi.