Mammografia

Ammattitaitoisella mammografialla ja ultraäänellä syöpä voidaan löytää huomattavasti aiemmin ja pienempänä kuin sormin tunnustelemalla. Mitä pienempänä rintasyöpä löydetään, sitä helpommin ja täydellisemmin se on hoidettavissa. Bulevardin klinikalla on alansa huippuosaajat apunasi.

Ajoissa todettu rintasyöpä ei ole vielä edennyt kainaloon ja se voidaan leikkauksella parantaa. Tässä tapauksessa rinta yleensä kyetään säilyttämään ja henkilö on hoitojen jälkeen täysin terve (joskin riski sairastua uuteen rintasyöpään säilyy koholla koko loppuelämän ja vuotuiset kontrollit ovat suositeltavia).

Riski sairastua tavalliseen, säännöllisissä kontrolleissa todettavaan rintasyöpään lähteen nousuun 40 vuoden iässä, on korkeimmillaan 50-60 -vuotiaana ja säilyy korkealla tasolla ainakin 85-vuotiaaksi saakka.

Alle 30-vuotiailla rintojen ensisijainen tutkimusmenetelmä on ultraäänitutkimus ja jos biopsian vaativa tuumori löytyy, kyseenä olevasta rinnasta kuvataan myös mammografia.

30-40- vuotiailta kuvataan yleensä sekä ultraääni että mammografia, mikäli rinnoissa on tutkimusta vaativa löydös.

Yli 40-vuotiailta mammografia ja ultraääni voidaan kontrolloida 1,5-2 vuoden välein. Jos riski sairastua rintasyöpään on kohonnut, kuvataan mammografia ja ultraääni 2 vuoden välein ja välivuosina ultraääni.

Rintojen tomosynteesikuvaus (ns. 3D-kuvaus) on tiiviin, mastopaattisen rauhaskudoksen tutkimisessa tarkempi kuin perinteinen mammografia (ns. seulontakuvaus), mutta ei ole syövän toteamisessa parempi kuin perinteinen mammografia ja ultraääni yhdistelmätutkimuksena.

Rintojen magneettikuvaus tehdään erityistapauksissa täydentävänä tutkimuksena tai seulontana erityisryhmissä.

Tutkimustilanteessa röntgenlääkärimme ottaa tarvittaessa paksuneulanäytteen rinnasta, tarvittaessa ohutneulanäytteen kainalosta, tekee tarpeen vaatiessa lähetteen jatkohoitoon ja arvioi mahdollisen magneettitutkimustarpeen.

Lämpimästi tervetuloa Bulevardin klinikalle!

 

Hinnasto

Mammografia 99 € (Kela-korvauksen jälkeen 81 €)
Mammografia ja rintojen ultraääni 160 € (Kela-korvauksen jälkeen 134 €)