Mammografia

Hyvällä mammografialla ja ultraäänellä syöpä voidaan löytää huomattavasti aiemmin (pienempänä) kuin sormin tunnustelemalla. Nyrkkisääntö on, että rintasyöpä on sitä helpommin ja täydellisemmin hoidettavissa, mitä pienempänä se löydetään.

Me tahdomme löytää rintasyövän niin pienenä, että se ei ole edennyt kainaloon ja että se voidaan parantaa. Tässä tapauksessa rinta säilyy ja henkilö on täysin terve.

Nuorten naisten rintasyövät kehittyvät usein nopeasti, joten nuorten naisten kuvaaminen vanhempia tiheämmällä välillä on aiheellista. Siksi suosittelemme mammografiaa eli rintojen röntgentutkimusta ultraäänitutkimuksen kera 40-54 -vuotiaille kerran vuodessa ja yli 55-vuotiaille kerran kahdessa vuodessa.

Tutkimustilanteessa röntgenlääkärimme ottaa tarvittaessa ohut- tai paksuneulanäytteen rinnasta tai kainalosta, tekee tarpeen vaatiessa lähetteen jatkohoitoon ja arvioi mahdollisen magneettitutkimustarpeen. Rintasyöpää epäiltäessä magneettikuvauksella voidaan saada merkittävää lisätietoa syöpäkasvaimen koosta ja mahdollisesta levinneisyydestä rintojen ja kainaloiden alueella.

Hinnasto

Mammografia 115 €
Mammografia ja rintojen ultraääni 160 €