Polvivaivat

Polvi on yleisimmin vammautuva, hoitoa vaativa nivelemme. Se voi kipeytyä rasituksen, kulumisen tai onnettomuuden seurauksena. Lähes kaikki polven vaivat ovat onneksi hoidettavissa.

Milloin lääkäriin?

Asiantuntijan apuun kannattaa turvautua, jos onnettomuuden jälkeen et pysty varaamaan polvellesi painoa tai se turpoaa. Vastaanotollamme jalkasi tutkitaan, tarvittaessa varmistamme diagnoosin röntgen- tai magneettikuvauksella. Usein polven vaivat menevät ohi joko itsestään tai lääkehoidolla ja kuntoutuksella.

Polvikivut voivat johtua myös nivelrikosta, joka on ihmisen yleisin nivelsairaus. Sen oireina on rasitukseen liittyvä kipu ja vaihteleva turvotus. Nivelrikko on etenevä ja paheneva vaiva, jonka oireita voimme kuitenkin lievittää oikealla hoidolla.

Polvileikkaus

Leikkausta vaativat polven vammat korjataan yleensä tähystämällä, jonka etuna on nopea toipuminen. Toimenpide tehdään joko paikallispuudutuksessa, selkäydinpuudutuksessa tai nukutuksessa. Tyypillisesti leikkauksella korjataan polven kierukkaa tai rustoa, etu-, taka- tai sivuristisiteen vaurioita tai murtumia. Leikkauksen jälkeen pääset kotiin yleensä samana päivänä ja sen laajuudesta riippuen saat sairauslomaa vähintään viikon verran.

Lue lisää polvileikkauksista.

Hinnasto

Erikoislääkäri 20 minuuttia 70-120 €
Erikoislääkäri 30 minuuttia 132 €
Erikoislääkäri lausunnot 30-90€
Metallin poistot alkaen 713 €
Tähystysleikkaus alkaen 1 850 €
Eturistisiteen korjaus tähystyksessä alkaen 4 700 €
Tekonivelleikkaus alkaen 7 800 €