Polvivaivat

Polvi on yleisimmin vammautuva, hoitoa vaativa nivelemme. Polvi voi vammautua pienessä tai suuressa tapaturmassa arkielämässä, työelämässä tai urheilussa. Se voi kipeytyä rasituksesta. Lähes kaikki polven vaivat ovat onneksi hoidettavissa.

Milloin lääkäriin?

Asiantuntijan apuun kannattaa turvautua pian ja etenkin, jos onnettomuuden jälkeen ei pysty varaamaan polvelle painoa, se turpoaa, tai on liikerajoitteinen. Ortopedin vastaanotolla jalkasi tutkitaan, tarvittaessa varmistamme diagnoosin röntgen- tai magneettikuvauksella ja tarvittaessa tutkimuksella anestesiassa ja tähystyksessä. Oikea diagnoosi on tarpeen oikean hoidon toteuttamiseksi. Oikean hoidon valinta edellyttää syvällistä tietotaitoa.

Polvikivut voivat johtua myös nivelrikosta, joka on ihmisen yleisin nivelsairaus. Sen oireina on rasitukseen liittyvä kipu ja vaihteleva turvotus. Nivelrikko on etenevä ja paheneva vaiva, jonka oireita voimme kuitenkin lievittää oikealla hoidolla. Myöhemmässä vaiheessa keinonivelhoito on tarpeen liikuntakyvyn säilyttämiseksi.

Polvileikkaus

Leikkaushoito tehdään joko selkäydinpuudutuksessa tai nukutuksessa, jotkut toimenpiteet ovat mahdollisia myös paikallispuudutuksessa. Leikkauksella korjataan polven kierukat mahdollisimman alkuperäisiksi, rikkoutuneita rustoja siistitään tai paikataan, etu-, taka- tai sivuristisiteen vauriot korjataan tai korvataan ja murtumiakin voidaan hoitaa leikkaamalla. Leikkauksen jälkeen pääset kotiin useimmiten saman päivän iltana tai seuraavana päivänä. Toimenpiteestä riippuen viikosta puoleen vuoteen.

Hinnasto

Erikoislääkäri 20 minuuttia 70-120 €
Erikoislääkäri 30 minuuttia 132 €
Erikoislääkäri lausunnot 30-90€
Metallin poistot alkaen 713 €
Tähystysleikkaus alkaen 1 850 €
Eturistisiteen korjaus tähystyksessä alkaen 4 700 €
Tekonivelleikkaus alkaen 7 800 €