Nilkan ja jalkaterän vaivat

Nilkka on usein vammautuva nivel, vaikka se on yllättävän kestävä. Nilkan ja jalkaterän seudulle voi syntyä murtuma, nivelsiteet voivat rikkoutua, nivelpinta rikkoutua ja jänteeseen tulla repeämä. Vamma syntyy liikkuessa joko kävellen, juosten, urheillen tai se voi sattua töissä tai vapaa-ajalla. Nilkankin kohdalla on tärkeää tehdä oikea diagnoosi, ennen kuin päätetään miten vaiva hoidetaan. 

Milloin lääkäriin?

Jos nilkkasi onnettomuuden jälkeen turpoaa etkä pysty varaamaan sille painoa, on syytä hakeutua tutkimuksiin. Jos olet epävarma pitäisikö mennä lääkäriin, niin mene.

Nilkan yleisin vamma on ulkosyrjän nivelsiteiden venähdys tai repeämä, joka voi parantua ilman leikkausta tyydyttäväksi tai hyväksi.

Miten nilkan ja jalkaterän vaivoja hoidetaan?

Ortopedin vastaanotolla nilkkasi ja jalkateräsi tutkitaan mahdollisimman tarkkaan. Saadaksemme mahdollisimman tarkan diagnoosin oikeanlaista hoitoa varten, teemme tarvittaessa lisätutkimuksia röntgen-, magneetti- tai ultraäänikuvauksella. Usein tarvitaan myös nivelen tähystystä.

Usein lääkehoito, erikoistukipohjalliset, tukiteippaukset, niveltuki ja kuntoutus johtavat tyydyttävään tai hyvään hoitotulokseen. Osa vammoista ei parane hyväksi ilman leikkausta.

Hinnasto

Metallin poistot alkaen 713 €
Nivelsiteen ompelu tai uudelleen kiinnitys 3 750 €
Ääreishermon vapautus 1 800 €
Akillesjänteen puhdistus 3 620 €
Akillesjänteen ompelu tai korjaus 3 800 €