Hakkarainen Harri

LL, LitM, urheilulääkäri ja -valmentaja

Varaa 30 min aika ao. tapauksissa:

– akuutti eli äkillinen liikuntavamma
– vanhan vamman kontrolli
– infektion kontrolli

Varaa 60 min aika ao. tapauksissa (eli varaa nettiajanvarauksesta 2 x 30 min aika):

– rasitusvamma (= vähitellen kipeytynyt ja yli kaksi (2) viikkoa urheilemista rajoittanut vamma)
– harjoitussuunnitelman toteuttamista toistuvasti häirinnyt infektio
– epäily ylikuormituksesta tai muu vähitellen ilmaantunut liikuntahaitta

Varaa aika Harrille verkkoajanvarauksen kautta tai numerosta 09-6811390. Tervetuloa!

Erityisosaaminen ja kokemus

Äkillisesti syntyneet ja rasitusperäiset urheiluvammat
Pitkittyneet selkäkivut
Kasvuun ja kuormitukseen liittyvät “kasvuvammat” nuorilla urheilijoilla ( esim. Osgood Schlatter, Sever )
Urheilijan ja liikkujan infektiokierteet ( esim. Mycoplasma, keuhkoklamydia) ja hengityselimistön toimintaongelmat
• Ylikuormitus- ja alipalautuminen. Harjoitus- / kilpailu- / työkuormituksen sekä palauttavien toimien epätasapainon aiheuttamat ongelmat.
Suomen kattavimman kokemuksen ja kansainväliset kriteerit täyttävä urheilijan terveystarkastus sisältäen alkuinfon, henkilökohtaisen ja tarvittaessa valmennusta ohjaavan joukkuekohtaisen loppupalautteen. Tarkastus on räätälöitävissä laji- ja yksilökohtaisesti lähes kaikkien lajien haasteet huomioiden. Ennen terveystarkastukseen tuloa, tulosta ja täytä Esitietolomake

Diagnoosin ja hoidon lisäksi, Harrilla on aina ollut periaatteena, että: “Kaikki vaivat, vammat, ja sairaudet tutkitaan kokonaisvaltaisesti, perussyyt kivi kiveltä esille kääntäen ja lopulta syyt minimoiden. Kokonaisvaltainen elämän eri osa-alueiden kuormitus pyritään huomioimaan kuntoutuksessa, ja itse vamman tai sairauden hoidon lisäksi urheilijan sekä liikkujan kunnon osa-alueita, ravintoa sekä unen laatua pyritään kehittämään rinnatusten, eikä keskitytä pelkkään vammautuneen raajan kuntouttamiseen”.

Tutustu tästä Harri Hakkaraisen ainutlaatuiseen kuntoutuskonseptiin!

Harrilla on urheilulääkärin ja urheilufysiologin sekä -valmentajan yliopistollinen tutkinto. Koulutuksen lisäksi, hänellä on kenties valtakunnan laajin käytännön kokemus huippu-urheilumaailmasta ( mm. KHL, Jääkiekon A-maajoukkue, neljät Olympialaiset, kymmenet EM-tai MM-kilpailut eri lajeissa, joista saavutuksena noin yli 20 mitalistin valmentajana ja/tai lääkärinä, F1-kuljettajien ravinto- ja valmennuskonsultti ). Harri on pidetty valmentajien kouluttaja ja julkaissut useita kirjoja, selvityksiä ja raportteja erityisesti nuorten ja kokonaisvaltaista valmennusta käsittelevistä teemoista.

Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro