Hakkarainen Harri

LL, LitM, urheilulääkäri ja -valmentaja

Varaa 30 min aika ao. tapauksissa:

– akuutti eli äkillinen liikuntavamma
– vanhan vamman kontrolli
– infektion kontrolli

Varaa 60 min aika ao. tapauksissa

– rasitusvamma (= vähitellen kipeytynyt ja yli kaksi (2) viikkoa urheilemista rajoittanut vamma)
– harjoitussuunnitelman toteuttamista toistuvasti häirinnyt infektio
– epäily ylikuormituksesta tai muu vähitellen ilmaantunut liikuntahaitta

Varaa aika Harrille numerosta 09-6811390. Tervetuloa!

Puhelinajat

Harri Hakkaraisella ei ole varsinaisia puhelinaikoja urheilijoiden ja aktiiviliikkujien tutkimiseen ja hoitamiseen kuluvan ajan vuoksi. Sen vuoksi pyydämme ystävällisesti varaamaan vastaanottoajan, jos sinulla on kysyttävää. Jos kysymys on akuutti (johon hoitaja tai toinen vapaana oleva kollega ei voi antaa vastausta), olet pitkämatkalainen tai muuten et pääse mitenkään vastaanotolle, puhelinaika voidaan mahdollisesti järjestää, mutta asia selvitetään ensin Hakkaraiselta. Hakkaraisen hoitamat vaivat ovat sellaisia, joihin ei voi puhelimessa useinkaan antaa vastausta. Toivomme tähän ymmärrystä, sillä tavoitteena on aina mahdollisimman laadukas ja kokonaisvaltainen hoitaminen. Puhelimessa hoidetaan usein liian pinnallisesti, muutamia poikkeuksia lukuunottomatta.

Erityisosaaminen ja kokemus

Äkillisesti syntyneet ja rasitusperäiset urheiluvammat
Pitkittyneet selkäkivut
Kasvuun ja kuormitukseen liittyvät “kasvuvammat” nuorilla urheilijoilla ( esim. Osgood Schlatter, Sever )
Urheilijan ja liikkujan infektiokierteet ( esim. Mycoplasma, keuhkoklamydia) ja hengityselimistön toimintaongelmat
• Ylikuormitus- ja alipalautuminen. Harjoitus- / kilpailu- / työkuormituksen sekä palauttavien toimien epätasapainon aiheuttamat ongelmat.
Suomen kattavimman kokemuksen ja kansainväliset kriteerit täyttävä urheilijan terveystarkastus sisältäen alkuinfon, henkilökohtaisen ja tarvittaessa valmennusta ohjaavan joukkuekohtaisen loppupalautteen. Tarkastus on räätälöitävissä laji- ja yksilökohtaisesti lähes kaikkien lajien haasteet huomioiden. Ennen terveystarkastukseen tuloa, tulosta ja täytä Esitietolomake

Diagnoosin ja hoidon lisäksi, Harrilla on aina ollut periaatteena, että: “Kaikki vaivat, vammat, ja sairaudet tutkitaan kokonaisvaltaisesti, perussyyt kivi kiveltä esille kääntäen ja lopulta syyt minimoiden. Kokonaisvaltainen elämän eri osa-alueiden kuormitus pyritään huomioimaan kuntoutuksessa, ja itse vamman tai sairauden hoidon lisäksi urheilijan sekä liikkujan kunnon osa-alueita, ravintoa sekä unen laatua pyritään kehittämään rinnatusten, eikä keskitytä pelkkään vammautuneen raajan kuntouttamiseen”.

Tutustu tästä Harri Hakkaraisen ainutlaatuiseen kuntoutuskonseptiin!

Harrilla on urheilulääkärin ja urheilufysiologin sekä -valmentajan yliopistollinen tutkinto. Koulutuksen lisäksi, hänellä on kenties valtakunnan laajin käytännön kokemus huippu-urheilumaailmasta ( mm. KHL, Jääkiekon A-maajoukkue, neljät Olympialaiset, kymmenet EM-tai MM-kilpailut eri lajeissa, joista saavutuksena noin yli 20 mitalistin valmentajana ja/tai lääkärinä, F1-kuljettajien ravinto- ja valmennuskonsultti ). Harri on pidetty valmentajien kouluttaja ja julkaissut useita kirjoja, selvityksiä ja raportteja erityisesti nuorten ja kokonaisvaltaista valmennusta käsittelevistä teemoista.

Kielitaito
suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro